Joieria artesanal afrobrasilera que amaga un llapis USB de Tails

A l'agost, vam viatjar al Brasil per aprendre a millorar Tails per a moltes persones que hi lluiten pel canvi social. Vam formar 34 persones sobre Tails: activistes, periodistes, feministes i defensores dels drets humans.

També vam conèixer la Gabriela, una hacker feminista que ha estat formant dones de baixos ingressos de la regió de Bahia sobre l'ús de Tails.

Gabriela va presentar Tails a aquestes dones barrejant la cultura local i la tecnologia de privadesa i presentant Tails com una patuá, un tipus d'amulet de protecció brasiler que amaga el llapis USB a les joies.

Aquestes dones no tenien ordinadors propis i feien servir els ordinadors a la feina, a la universitat o els ordinadors dels seus marits i parelles. Tails els és útil per treballar en els drets reproductius, però també per protegir les seves dades personals de les seves parelles intrusives.

Les dones que treballen en drets reproductius entenen molt fàcilment la importància de les eines de privadesa com Tails perquè un sol error pot comprometre tota una organització i posar-los en problemes amb la policia.

Algunes d'elles van tenir una redada polical a casa després de ser denunciades pel seu treball sobre l'avortament. Tota la informació sobre els seus pacients no era als seus telèfons, sinó a l'amulet de Tails, i la policia no va poder trobar cap prova sobre la seva feina.

Llegiu la nostra entrevista completa amb la Gabriela.

Com que l'accés a l'avortament segur continua sent problemàtic a massa països del món, estem molt interessats a posar-nos en contacte amb més activistes dels drets reproductius que ja estan utilitzant Tails o volen aprendre a utilitzar-lo.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres a tails@boum.org (clau OpenPGP).

Feu una donació ara per mantenir més dones segures.