Avui, el Projecte Tor, una organització global sense ànim de lucre que desenvolupa eines per a la privadesa i l'anonimat en línia, i Tails, un sistema operatiu portàtil que utilitza Tor per protegir els usuaris de la vigilància digital, han unit forces i operacions. La incorporació de Tails a l'estructura del Projecte Tor permet una col·laboració més fàcil, una millor sostenibilitat, una reducció de despeses generals i programes de formació i divulgació ampliats per contrarestar un nombre més gran d'amenaces digitals. En resum, la unió reforçarà la capacitat d'ambdues organitzacions per protegir les persones de tot el món de la vigilància i la censura.

Posar en comú els recursos per servir millor a una comunitat global

Per contrarestar l'amenaça de la vigilància massiva global i la censura per a una Internet lliure, Tor i Tails ofereixen eines essencials per ajudar a les persones de tot el món a mantenir-se segures en línia. En unir forces, aquestes dues organitzacions defensores de la privadesa uniran els seus recursos per centrar-se en allò que més importa: assegurar que activistes, periodistes, altres usuaris en risc i quotidians tindran accés a eines de seguretat digital millorades.

A finals de 2023, Tails es va apropar al Projecte Tor amb la idea de fusionar operacions. Tails va superar la seva estructura existent. En lloc d'ampliar la capacitat operativa de Tails per si sol i posar més estrès als treballadors de Tails, la fusió amb el Projecte Tor, amb el seu marc operatiu més gran i establert, va oferir una solució. En unir forces, l'equip de Tails ara pot centrar-se en la seva missió principal de mantenir i millorar el sistema operatiu Tails, explorant més casos d'ús i casos d'ús complementaris alhora que es beneficia de l'estructura organitzativa més àmplia del Projecte Tor.

Aquesta solució és un resultat natural de la història de col·laboració i solidaritat compartida pel Projecte Tor i Tails. Fa 15 anys, el primer llançament de Tails es va anunciar en una llista de correu electrònic de Tor, els desenvolupadors de Tor i Tails col·laboren estretament des del 2015 i, més recentment, Tails ha estat subvencionat per Tor. Per a Tails, semblava obvi que si s'acostaven a una organització més gran amb la possibilitat de fusionar-se, aquesta seria el Projecte Tor.

«Fer de Tails un projecte independent durant 15 anys ha estat un gran esforç, però no pels motius que es poden esperar. La part més difícil no ha estat la tecnologia, sinó la gestió de tasques crítiques com la recaptació de fons, les finances i els recursos humans. Després d'intentar gestionar-ho de diferents maneres, estic molt alleujat que Tails estigui ara sota la protecció del Projecte Tor. D'alguna manera, se sent com tornar a casa».

–intrigeri, Líder d'equip Tails OS, el Projecte Tor

Donar la benvinguda a nous usuaris i socis a les nostres comunitats

Tant si es tracta d'algú que busca accedir a la web oberta com si s'enfronta a la vigilància, Tor i Tails ofereixen proteccions complementàries. Mentre que el Navegador Tor anonimitza l'activitat en línia, Tails assegura tot el sistema operatiu, des dels fitxers fins a les sessions de navegació. Per als periodistes que treballen en regions repressives o cobreixen temes sensibles, Tor i Tails s'utilitzen sovint en conjunt per protegir les seves comunicacions i salvaguardar les seves fonts. La fusió donarà lloc a un tractament més sòlid d'aquests models d'amenaça superposats i oferirà una solució integral per a aquells que necessiten seguretat a nivell de xarxa i de sistema en entorns d'alt risc.

També obrirà oportunitats de formació i divulgació més àmplies. Fins ara, els esforços educatius de Tor s'han centrat principalment en el seu navegador. Amb Tails integrat en aquests programes, podem abordar una gamma més àmplia de necessitats de privadesa i escenaris de seguretat. Finalment, aquesta fusió donarà lloc a una major visibilitat de Tails. És possible que molts usuaris familiaritzats amb Tor encara no coneguin el sistema operatiu Tails. En incorporar Tails al Projecte Tor, podem introduir aquesta potent eina a més persones i grups que necessiten mantenir-se en l'anonimat mentre treballen en entorns hostils.

"Joining Tor means we’ll finally have the capacity to reach more people who need Tails. We've known for a long time that we needed to ramp up our outreach, but we just didn’t have the resources to do so"

–intrigeri

 

"By bringing these two organizations together, we’re not just making things easier for our teams, but ensuring the sustainable development and advancement of these vital tools. Working together allows for faster, more efficient collaboration, enabling the quick integration of new features from one tool to the other. This collaboration strengthens our mission and accelerates our ability to respond to evolving threats."

– Isabela Fernandes, Executive Director, The Tor Project


Your support will go a long way to support this merge. Please consider making a donation to the Tor Project

If you'd like to earmark your donation specifically for Tails activities, you can continue to do so through Tails' donation page until further notice.

To learn more about how we are integrating our donation infrastructures and how your funds will be used, please refer to our updated Donation FAQ.