Tails is being distributed free of charge because we strongly believe that free software is more secure by design. But also because we think that nobody should have to pay to be safe while using computers. Unfortunately, Tails cannot stay alive without money as developing Tails and maintaining our infrastructure has a cost.

Depenem únicament de les donacions de persones i organitzacions de suport per mantenir Tails actualitzat i millorar sempre. Per això necessitem la vostra ajuda!

Si trobeu útil Tails, considereu fer una donació econòmica o aportar part del vostre temps i habilitats al projecte. Les donacions a Tails són deduïbles d'impostos tant als EUA com a Europa.

L'octubre de 2014, Tails estava sent utilitzat per més d'11 500 persones diàriament. El perfil dels usuaris de Tor i Tails és molt divers. Aquesta diversitat augmenta l'anonimat que proporcionen aquestes eines per a tothom, ja que dificulta l'orientació i la identificació d'un tipus específic d'usuari. Pels diferents contactes que tenim amb organitzacions que treballen sobre el terreny, sabem que Tails ha estat utilitzat per:

  • Periodistes que volen protegir-se o protegir les seves fonts.

    • Reporters Sense Fronteres és una organització que promou i defensa la llibertat d'informació, la llibertat de premsa i té la condició de consultor a les Nacions Unides. RSF anuncia l'ús de Tails perquè els periodistes lluitin contra la censura i protegeixin les seves fonts. RSF utilitza Tails a les seves sessions d'entrenament a tot el món.

    • Segons Laura Poitras, Glenn Greenwald i Barton Gellman, Tails ha estat una eina essencial per treballar els documents d'en Snowden i informar sobre l'espionatge de la NSA. En un recent article de The Intercept, Micah Lee dóna molts detalls sobre com Tails els va ajudar a començar a treballar junts.

    • Fahad Desmukh, un periodista independent amb seu al Pakistan que també treballa per a “Bytes for All” sempre té a mà un USB de Tails: «Puc utilitzar-lo sempre que ho necessiti i, especialment, m'asseguro de portar-lo amb mi quan viatjo. El Pakistan realment no és el lloc més segur per als periodistes, així que gràcies a l'equip de Tails per una eina increïble.»

    • Jean-Marc Manach, un periodista establert a França i especialitzat en privadesa en línia va dir que «els periodistes de guerra han de comprar cascs, armilles antibales i llogar cotxes blindats; els periodistes que utilitzen Internet per a les seves investigacions són molt més afortunats: per estar tan segurs com els periodistes de guerra, només han de baixar Tails, enregistrar-lo en un CD, instal·lar-lo en una targeta SD i aprendre els conceptes bàsics de seguretat de la informació i la comunicació, i és gratis!»

  • Defensors dels drets humans organitzant-se en contextos repressius.

    • Tails s'ha utilitzat en combinació amb Martus, un sistema d'informació utilitzat per informar sobre els abusos dels drets humans, per permetre a comunitats tibetanes a l'exili protegir-se dels atacs de programari maliciós dirigits.
  • Defensors de la democràcia davant dictadures.

  • Ciutadans davant d'emergències nacionals.

    Durant els darrers anys, hem observat que l'ús de Tor i Tails incrementa sistemàticament quan els països s'enfronten a emergències nacionals. Fins i tot si Tails representa una petita quantitat de l'ús global de Tor, és anunciat pel Projecte Tor com la plataforma més segura per protegir-se d'adversaris forts.

    • A Començar una revolució amb la tecnologia, Slim Amamou, blogger tunisià i exsecretari d'estat d'Esports i Jovent, explica que Tor «era vital per obtenir informació i compartir-la» durant la revolució tunisiana de 2011, perquè les pàgines de xarxes socials que compartien informació sobre les protestes estaven «censurades sistemàticament perquè no hi pogués accedir sense eines d'elusió de la censura».

    • Entre el 25 de gener, el dia que va començar la revolució egípcia de 2011, i el 27 de gener de 2011, el nombre d'usuaris de Tor a Egipte es va multiplicar almenys per 4. El 27 de gener, el govern egipci va decidir aturar l'accés a Internet a tot el país.

    • Entre el 19 i el 31 de març, el nombre d'usuaris de Tor a Turquia es va multiplicar per tres com a resposta directa a la creixent censura d'Internet al país: el 20 de març de 2014 es va bloquejar l'accés a Twitter a Turquia i el 27 de març de 2014 es va bloquejar l'accés al YouTube.

  • Supervivents de violència domèstica que escapen dels seus agressors.

    • El Projecte Tor ha estat treballant amb organitzacions que lluiten contra la violència domèstica com NNEDV, Transition House i Emerge per ajudar els supervivents a escapar de la vigilància digital del seu abusador i informar sobre la seva situació. Quan l'abús domèstic passa a ser també digital, eines d'elusió com Tor i Tails acaben com una de les úniques opcions.

Si coneixeu altres grans històries d'usuaris de Tails, si us plau, compartiu-les amb nosaltres!