De vegades és convenient poder executar Tails sense haver de reiniciar l'ordinador cada vegada. Això és possible utilitzant màquines virtuals.

Amb les màquines virtuals, és possible executar Tails dins d'un sistema operatiu amfitrió (Linux, Windows o macOS). Una màquina virtual emula un ordinador real i el seu sistema operatiu, anomenat convidat, que apareix en una finestra del sistema operatiu amfitrió.

Quan executeu Tails en una màquina virtual, podeu utilitzar la majoria de les funcions de Tails des del vostre sistema operatiu habitual, i podeu utilitzar tant Tails com el vostre sistema operatiu habitual en paral·lel, sense necessitat de reiniciar l'ordinador.

Actualment no oferim cap solució per executar una màquina virtual dins d'un amfitrió de Tails.

Així es veu Tails quan s'executa en una màquina virtual a Debian:

L'escriptori de Tails en una finestra en un escriptori Debian

Consideracions de seguretat

L'execució de Tails dins d'una màquina virtual té diverses implicacions de seguretat. Depenent del sistema operatiu amfitrió i de les vostres necessitats de seguretat, executar Tails en una màquina virtual pot ser perillós.

 • Tant el sistema operatiu amfitrió com el programari de virtualització són capaços de supervisar el que esteu fent a Tails.

  Si el sistema operatiu amfitrió està compromès amb un programari enregistrador de tecles o un altre programari maliciós, llavors podria trencar les funcions de seguretat de Tails.

  Només executeu Tails en una màquina virtual si tant el sistema operatiu amfitrió com el programari de virtualització són fiables.

 • És probable que es deixin rastres de la vostra sessió de Tails al disc dur local. Per exemple, els sistemes operatius amfitrió solen utilitzar l'intercanvi (o paging) que copia part de la memòria RAM al disc dur.

  Només executeu Tails en una màquina virtual si deixar rastres al disc dur no és una preocupació.

És per això que Tails us avisa quan s'està executant dins d'una màquina virtual.

La màquina virtual Tails no modifica el comportament del sistema operatiu amfitrió i el trànsit de xarxa de l'amfitrió no s'anonimitza. L'adreça MAC de l'ordinador no es modifica amb la funció Anonimat de l'adreça MAC de Tails quan s'executa en una màquina virtual.

Solucions de virtualització

Per executar Tails dins d'una màquina virtual, cal que tingueu instal·lat el programari de virtualització al sistema operatiu amfitrió. Existeixen diferents programes de virtualització per a Linux, Windows i macOS.

Només esmentem el Programari Lliure, perquè creiem que és una condició necessària per ser de confiança. Existeix programari de virtualització privatiu, com ara VMWare, però no apareix aquí a propòsit.

 • VirtualBox està disponible a Linux, Windows i Mac. La seva versió de Programari Lliure no inclou suport per a dispositius USB i no permet l'ús d'un Emmagatzematge Persistent.

  Vegeu com executar Tails a VirtualBox.

 • Màquines de GNOME està disponible a Linux. Té una interfície d'usuari més senzilla que virt-manager, però no permet l'ús d'un Emmagatzematge Persistent.

  Vegeu comexecutar Tails a Màquines de GNOME.

 • virt-manager només està disponible a Linux. Té una interfície d'usuari més complexa que Màquines de GNOME, però permet l'ús d'un Emmagatzematge Persistent, ja sigui per:

  • Iniciar Tails des d'un llapis USB.
  • Crear un volum d'emmagatzematge USB virtual desat com a fitxer únic al sistema operatiu amfitrió.

  Consulteu com executar Tails a virt-manager.